Tilhørighet

Om tilhørighet

Hva betyr tilhørighet for meg? Det er et ord vi alle kjenner godt, men hva betyr det, egentlig?

Jeg er veldig heldig, fordi jeg opplever å ha tilhørighet mange steder og på flere plan. Jeg har tilhørighet på jobb. Jeg har en annen rolle i arbeidsforholdet enn mine kolleger, men jeg opplever likevel at de er der for meg. De støtter meg, også når livet har sine nedturer. De jubler med meg, når ting går bra. De sier fra til meg, dersom jeg gjør eller opptrer annerledes enn jeg burde. De gir meg mulighet til endring og vekst.

Jeg har tilhørighet når jeg er med venner. De som kjenner meg «fra gammelt av», vet hvor jeg kommer fra, de som kjenner mine dårlige og mine gode sider. Nyere venner lar meg også passe inn, uten å forlange annet enn at jeg er meg selv, så godt som jeg klarer.

Jeg opplever tilhørighet når jeg er sammen med min datter. Når hun er stolt av meg, og når hun skjemmes over meg, eller når vi irriterer hverandre. Vi har likevel hverandre og en ubetinget kjærlighet som tåler alt.

Jeg opplever tilhørighet når jeg er med min utvidede familie, der jeg er stemor og bestemor. De har sluppet meg inn, og tatt imot meg. Selv om jeg de første årene ikke visste hvordan jeg skulle løse en slik oppgave.

Den sterkeste tilhørigheten opplever jeg med min kjæreste og livspartner. Han som ser mine stygge egoistiske sider, han jeg sårer. Han som ser meg usminket, naken, sur, blid, sint, glad, sprudlende, optimistisk og når jeg har tunge dager. Han jeg får lov til å leve med, le med, gråte med. Han som støtter meg, også når han ikke er enig i valgene jeg tar. Han jeg elsker av hele mitt hjerte.

Det er ikke alle som er så heldige som jeg er. Og ikke alle har behov for tilhørighet på så mange områder, men jeg tror absolutt alle har behov for en viss grad av tilhørighet. Hvis man ikke opplever tilhørighet, hvordan finner man det?

Det å finne sin flokk, noen som tar imot deg, og respekterer den du er, er et menneskelig behov vi alle behøver. Om du føler deg hjemme i Erotismens livsfilosofi, så har du allerede en tilhørighet sammen med oss som tror på de samme verdiene. Vi som tror på at hver enkelt av oss til sammen kan endre verden, om vi bare starter med oss selv. Litt etter litt blir du bedre kjent med akkurat den du er, og får respekt og tilhørighet sammen med likesinnede, samme hvor forskjellige vi kan synes å være.

Legg igjen en kommentar